Magyar English
Organic Egészségközpont GAPS Terápia Gerson Terápia Cranio Sacralis Terápia Csak természetesen Oktatás Étrend-kiegészítők Kapcsolat Adatkezelési Tájékoztató

Dr.Gerson élete

Dr. Max Gerson és életműve

(A Nobel díjjal kitüntetett és Gerson terápiával kezelt Dr. Albert Schweitzer búcsúbeszéde Max Gersonhoz)

Max Gerson, M.D. és a Gerson Terápia

Max Gerson, M.D. 1881. október 11.-én született Wongrowitzban, Németország területén. A Breslau egyetemre járt Wuerzburgba és Berlinbe, de végül a freiburgi egyetemen szerezte diplomáját. Dr. Max Gerson sűrűn szenvedett migréntől, ezért elhatározta, hogy különféle étkezési kísérletekkel próbálja megelőzni ezeket az elgyengítő fejfájásokat. Dr. Gerson egyik betegét végül ezzel a "migrén diétával" kezelték, azonban nem fejfájás panaszokra, hanem bőr tuberkolózisra, és a diéta sikeresnek bizonyult. Ez az eredmény még több kutatásra és fejlesztésre sarkallta Dr. Gersont a diétával kapcsolatban, így hamarosan egyre több tuberkolózistól szenvedő betegét sikerült teljesen meggyógyítania.

Kis idő múlva, Ferdinand Sauerbruch, M.D., a híres sebész figyelt fel Dr. Gerson sikeres kutatásaira. Dr. Sauerbruch segítségével, Dr. Gerson egy speciális, bőr tuberkolózisra kifejlesztett kezelési programot hozhatott létre a müncheni orvosi egyetemen. 450 betegből 446-an 100%-os felépülési aránnyal végezték el a kezelést, melyet egy nagyon szigorú klinikai felügyelet is végig kísért. Dr. Gerson és Dr. Sauerbruch is folyamatosan publikált a világ legnagyobb és legelismertebb orvosi szaklapjaiban a Dr. Gerson által kifejlesztett kezelésről, mint az első gyógymód a bőr tuberkolózisra.

Munkája közben Dr. Gerson összebarátkozott a béke Nobel-díjas Albert Schweitzerrel, M.D. Abban az időben Dr. Schweitzer azért érdeklődött igazán Dr. Gerson kezelése iránt, mert a feleségét, Helen Schweitzer-Bresslaut (1879-1957) folyamatosan sikertelenül kezelték tüdő tuberkolózisra. 1930-ban, hét év szenvedés után, Helen részt vett a Dr. Gerson klinikáján működő kezelésen, és 9 hónap alatt tökéletesen meggyógyult. A két orvos ezután életük végéig nagyon jó barátságban maradt, olyannyira, hogy Dr. Schweitzer előrehaladott cukorbetegségét is Dr. Gerson táplálkozási kezelésével sikerül meggyógyítani. Schweitzer végig követte Gerson fejlődését az évek alatt, láthatta, ahogyan a kezelés sikeresen bevált szívelégtelenségeknél, vese betegségeknél és végül, a rák kezelésénél is.

Azért, hogy elkerülje Adolf Hitler uralmát Európában, Dr. Gerson a családjával együtt Amerikába emigrált, végül New Yorkban telepedtek le. 1983-ban Dr. Gerson az egészségügyi tanács engedélyével megkapta orvosi működési engedélyét New York államban. Ez után 20 éven keresztül gyógyított olyan rákos betegeket, akik már belenyugodtak a halálba, mert minden kezelés, amit kaptak előtte, eredménytelen volt. 1946-ban Dr. Gerson végül bemutatott néhány gyógyult betegét a Pepper-Neely kongresszusi albizottságnak. A bizottság meghallgatásokat tartott azon hirdetmény alapján, hogy a rákkutatásra felhívja a figyelmet. Bár csak néhány szaklap volt fogékony a Gerson-féle radikális étrend változtatási gyógymódra, ő mégis folytatta a terápiával kapcsolatos publikálásait Európában, és sorozatosan gyógyult betegeit mutatta be az érdeklődőknek. 1958-ban, harminc év klinikai kísérletezés után, Gerson megjelentette a Rák Kezelés: Ötven eset eredményei című könyvét. Ez az orvosi tanulmány részletesen leírja a kezelés elméletét, gyakorlatát és a nagyszerű orvos sikeres eredményeit. Dr. Max Gerson 1959-ben halt meg.

50 éve már annak, hogy Dr. Gerson kijelentette, az egészséghez a megfelelő táplálkozáson keresztül vezet az út. Habár a maga idejében elutasították, ma már számtalan tanulmány igazolja, hogy Gerson mindenkinél előrébb volt a kutatásaiban. Egészségügyi problémáinkra a legjobb megoldás egy megfelelő diéta lehet, s mindezt Dr. Gerson legjobb barátjának szavai egy prófétai köntösbe bújtatják:

"Az orvoslás történetének legnagyobb alakjai közé sorolnám Őt. A legalapvetőbb ötleteit és felfedezéseit a-nélkül használták mások, hogy az Ő nevéhez kötötték volna. Mégis lehetetlennek tűnő dolgokat fedezett fel, számára kedvezőtlen feltételek mellett. Egy olyan örökséget hagy maga után, ami figyelmet követel, és ami kiemelkedő helyet biztosít neki a múltban és a jövőben egyaránt. Mindazok, akiket meggyógyított, tanúsíthatják az elképzeléseinek igazát."

Gerő Mária Charlotte Gersonnal, San Diego, 2005

Miben segíthetünk?

Válassza ki az Önt érdeklő szakterületet: