Magyar English
Organic Egészségközpont GAPS Terápia Gerson Terápia Cranio Sacralis Terápia Csak természetesen Oktatás Étrend-kiegészítők Kapcsolat Adatkezelési Tájékoztató

Méregtelenítés

Egyre többet hallunk az ún. civilizációs betegségekről, amelyek száma évről évre nő. Az élelmiszereket már alig fogyasztjuk a maguk természetes formájában, az autókból kipufogó gázok, a gyárak kéményeiből kiáramló füst, a vizeinkbe ömlő mérgek mind-mind kedvezőtlen hatást gyakorolnak szervezetünkre. Az "elmérgesedés" szervezetünkben kívül-belül megmutatkozik, jele a felfúvódás, a székrekedés, a hasi fájdalmak, a kellemetlen testszag, a mitesszerek és pattanások a bőrön, a nehéz légzés, a fáradékonyság, a levertség, a gyakori megbetegedés, a narancsbőr. Érdemes tehát megismerni a folyamatot és azt is, hogyan tehetünk ellene. Akik komolyan ügyelnek egészségükre, azok évente két alkalommal - tavasszal és ősszel -  két-három hetes méregtelenítő kúrát végeznek. Ez a procedúra támogatja az erre hivatott belső szervek munkáját, segít azoknak kilökni magukból az összegyűlt káros anyagokat. A megfelelő méregtelenítés során a szervezetünkben keletkező köztes - sokszor toxikus - anyagcseretermékektől is megszabadulhatunk.

Miként termelünk mérgeket még akkor is, ha teljesen bio-élelmiszereket fogyasztunk?

Ha a bélflóránk sérült, az elfogyasztott tőkéletes táplálékot nem képes lebontani, s sokszor a szervezet számára igen mérgező cukrokat vagy fehérjéket termel, melyek ezáltal gyengíthetik az immunrendszert és a központi idegrendszert is. A legújabb kutatások azt a meglepő eredményt hozzák, hogy gyógyíthatatlannak tartott betegségben (pl. autizmus) szenvedők helyes táplálkozással, a bélflóra visszaállításával a gyógyulás útjára léptek. 

"Az evolúció során a természet biztosra akart menni, hogy az ember vitamin-,és aminosavhiányban akkor se haljon meg, ha a táplálkozása hiányossá válna. A természet létrehozta a saját tápanyag-gyárunkat, az egészséges bélflórát. Ha ez a bélflóra megsérül, akkor a megfelelő táplálkozás ellenére vitaminhiány alakulhat ki, mert a szervezetünkben a vízben oldódó vitaminok élettartalma elég rövid."

/Dr. Natasha Campbell-McBride MD: GAP-szindróma, Medinform, Cambridge, 2005. 33.old.)

Miben segíthetünk?

Válassza ki az Önt érdeklő szakterületet: