Magyar English
Organic Egészségközpont GAPS Terápia Gerson Terápia Cranio Sacralis Terápia Csak természetesen Oktatás Étrend-kiegészítők Kapcsolat Adatkezelési Tájékoztató

Immunerősítés

Ha az immunrendszer jól működik, az apróbb problémákat azonnal megoldja, és nem engedi kialakulni a krónikus betegségeket. Az immunerősítés során az immunrendszer természetes módon történő megerősítése történik, amellyel a szervezetet magát segítjük, hogy képes legyen természetes öngyógyító képességét működtetni.

A rosszullét, betegség, fájdalom csupán tünete a szervezet egészét érintő kóros állapotnak. A cél újraéleszteni a szervezet védekező mechanizmusát, s aktiválni a teljes immunrendszert.

A folyamatosan szedett gyógyszereket, miután nem természetes anyagok, a szervezet nem képes teljes egészében lebontani, s a véráram útján kiüríteni, azok maradványai  a sejtekben raktározódnak el. Ezeket a sejtek számára toxikus anyagokat csak célzott tisztítókúra során lehet a szervezetből kivezetni. A leghatásosabb természetes tisztítóanyagok a sárgarépa-, alma-és salátalé, melyeket meghatározott módon kell elkészíteni.  

A tisztítókúrák minden esetben szakember felügyeletét igénylik, mivel a kiáramló méreganyagok komoly egészségügyi  problémákat okozhatnak. A méregtelenítés leghatásosabb segítője a kávé-beöntés, ezt is szakembernek kell betanítania. Nem mindegy, hogy milyen kávé, hogyan van elkészítve, mennyi ideig kell bent tartani, stb. A kúra során figyelni kell a szervezet folyamatos tápanyag-feltöltésére, s csak akkor szabad belevágni, ha a szervezetben lezajló folyamatokat ismerjük és kontrolláljuk. A böjtös tisztítókúrát csak a teljesen egészségesek végezhetik, mivel az ő szervezetükben a tápanyagok optimális összetételben találhatóak. A beteg szervezet mindig hiányállapotban van, ezt a hiányt még böjttel fokozni végzetes hiba. Ezért fontos, hogy a méregtelenítő kúra során fokozottan figyeljünk a folyamatos tápanyag-ellátottságra.

Miben segíthetünk?

Válassza ki az Önt érdeklő szakterületet: