Magyar English
Organic Egészségközpont GAPS Terápia Gerson Terápia Cranio Sacralis Terápia Csak természetesen Oktatás Étrend-kiegészítők Kapcsolat Adatkezelési Tájékoztató

Egyéb betegségek gyógyítása

A második világháború után az orvosok gyakorlatilag tehetetlenek voltak a tuberkulózissal és a veseelégtelenséggel szemben. Aztán jött a nagy változás: bevezették a gyógyászatban az antibiotikumokat - és ma már bizony ezen »áldozáshozók« részben túlzott, részben téves alkalmazásának negatív következményeivel kell küszködnünk. Ehhez járul a gombás megbetegedések elszaporodása, melyet a normális biológiai egyensúly megbomlása, a túlzásba vitt gyógyszerezés és az egyéb környezeti hatások váltanak ki. A felelősségtudattól áthatott orvosok többsége óva inti a betegeket a túlzott gyógyszer fogyasztásától. Különösen a fájdalomcsillapító tabletták lehetnek veszélyesek. Rengeteg ember szedi ezeket orvosi ellenőrzés nélkül, és okoz magának olykor súlyos szervi ártalmakat.

Minden esetben a megoldás - nézetünk szerint - a szervezet megbomlott egyensúlyának visszaállítása, különböző terápiás módszerekkel. Ha az immunrendszer jól működik, az apróbb problémákat azonnal tudja kezelni, és nem hagyja, hogy a krónikus megbetegedés kialakuljon.

80 éve már annak, hogy Dr. Gerson kijelentette, az egészséghez a megfelelő táplálkozáson keresztül vezet az út. Habár a maga idejében elutasították, ma már számtalan tanulmány igazolja, hogy Gerson mindenkinél előrébb volt a kutatásaiban. Egészségügyi problémáinkra a legjobb megoldás egy megfelelő diéta lehet, s mindezt Dr. Gerson legjobb barátjának, Albert Schweitzernek szavai egy prófétai köntösbe bújtatják:

"Az orvoslás történetének legnagyobb alakjai közé sorolnám Őt. A legalapvetőbb ötleteit és felfedezéseit a-nélkül használták mások, hogy az Ő nevéhez kötötték volna. Mégis lehetetlennek tűnő dolgokat fedezett fel, számára kedvezőtlen feltételek mellett. Egy olyan örökséget hagy maga után, ami figyelmet követel, és ami kiemelkedő helyet biztosít neki a múltban és a jövőben egyaránt. Mindazok, akiket meggyógyított, tanúsíthatják az elképzeléseinek igazát."

Miben segíthetünk?

Válassza ki az Önt érdeklő szakterületet: